Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΟΥ BURGER

Η αγωνιώδης προσπάθεια της ανθρωπότητας να φτιάξει το τέλειο Burger φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της καθώς ένας κορυφαίος επιστήμονας της γευσιγνωσίας, ο Δρ. Στιούαρτ Φάριμοντ βρήκε τον μαθηματικό τύπο της σίγουρης επιτυχίας.

Δεν απαιτείται μια περίπλοκη διαδικασία για την παρασκευή του τέλειου burger, αλλά σωστές αναλογίες. Αυτές τις αναλογίες περιγράφει ο συγκεκριμένο μαθηματικός τύπος και είναι ο εξής:

Κι αν όλα αυτά σας έχουν μπερδέψει, ο Δρ. Φάιρμοντ δίνει την συνταγή και τα μυστικά της: Το μπιφτέκι πρέπει να ζυγίζει 120 γραμμάρια και έχει πάχος 1,5 εκατοστό. Απαιτούνται 2 φέτες ντομάτας, πάχος ενός εκατοστού και βάρους 10 γραμμαρίων η κάθε μια. Επίσης απαιτούνται 9 γραμμάρια μαρούλι, 13 γραμμάρια ροδισμένα κρεμμύδια ή ίση ποσότητα τυριού και 6 γραμμάρια κέτσαπ, η οποία πρέπει να είναι απλωμένη ομοιόμορφα πάνω στο ψωμάκι.

Η ενδελεχής έρευνα του γευσιγνώστη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μπιφτέκι θα πρέπει να είναι ψημένο στο γκριλ και όχι σε απλό φούρνο ή στο τηγάνι.

Πηγή: http://www.thetoc.gr